Opdracht: Senior Infrastructuur (IAM) Specialist (Utrecht)

Wij zijn op zoek naar een Senior Infrastructuur (IAM) Specialist te Utrecht.

Functie : senior infrastructuur (IAM) specialist
Regio : Utrecht
Start : z.s.m. na gunning en na ontvangst geldige VOG
Inzet : 36 uur verdeeld over vijf dagen per week
Eind : zes maanden na start inhuur
Optie op verlenging : ja
Uurtarief : EUR 90 – EUR 99 (maximaal) inclusief alle (reis)kosten
Vragen : uiterlijk maandag 15 juli 2024 tot 14.00 uur
Aanbieden : uiterlijk dinsdag 16 juli 2024 tot 14.00 uur
Aantal gesprekskandidaten : twee
Interviews : dinsdag 6 augustus 2024 van 11.00 tot 14.00

Opdracht

Je komt te werken in het team Identity and Access Management (IAM) binnen de voorziening Hosting. Hosting levert naast IAM-diensten ook technisch applicatiebeheer, databasebeheer, Windows/Linux en de infrastructuur voor cameratoezicht.

Het IAM team is verantwoordelijk voor AD, Azure AD, CyberArk, Omada, certificaten en e-herkenning. Alle accounts worden geautomatiseerd aangemaakt middels onze IAM tool Omada. Omada verzorgt ook de toegang tot en rechten binnen een groot aantal applicaties. Voor PAM gebruiken we Cyberark. Als basis onder deze systemen gebruiken we natuurlijk Windows AD en Azure AD.

Het landschap waarin we werken is een combinatie van on-premise private cloud op basis van VMware met Azure VMware Solution (AVS) en native Azure diensten. Dit is onderverdeeld in een aantal functioneel gescheiden domeinen.

Vanwege de doorgroei van één van onze specialisten zoeken we een senior IAM specialist. Eén van de belangrijkste taken is om de diverse domain controllers te migreren naar de 2022 versie. Dit gebeurt in teamverband, in nauwe samenwerking met de beheerders van de onderliggende infrastructuur.

Organisatie

De organisatie ontwikkelt, levert, installeert en beheert alles wat nodig is voor de automatisering, de

digitalisering en het digitaal werken van de organisatie. We zorgen voor een stabiele en optimaal beschikbare ICT-infrastructuur. We werken aan kantoorautomatisering, telefonie, organiseren hosting, dataopslag en virtualisatie. We voeren selfservice in en we automatiseren en standaardiseren waar mogelijk beheertaken. Bij dit alles zoeken we naar vernieuwende en besparende werkwijzen en producten. Zo dragen wij ons steentje bij aan een goede bedrijfsvoering.

De organisatie is ingericht volgens een demand-supply structuur met demand management, leverende teams (voorzieningen) en ondersteunende teams (expert teams). Wij werken zo veel mogelijk agile en de teams zijn zo veel mogelijk zelforganiserend. Wij gaan respectvol met elkaar om en staan samen voor de diensten die wij als team leveren.

De kern van ons DNA is DRA: duidelijk, resultaatgericht en aanspreekbaar.

Eisen

 • Aantoonbaar werk- en denkniveau op hbo-niveau. Beargumenteer waarom kandidaat voldoet aan deze eis.
 • Fulltime (36) uur beschikbaar verdeeld over 5 dagen per week;
 • Wij werken met flex werkplekken. Van onze externe kandidaten verwachten wij dat zij bereikbaar zijn via en gebruik maken van hun eigen mobiele telefoon;
 • Ons team houdt als professionals haar omgevingen in de lucht. Als team zijn zij buiten werktijden bereikbaar om in geval van een grote verstoring in te grijpen. Dit gebeurt zelden tot nooit. Wij verwachten dat de externe kandidaten meedoen in deze werkwijze. Eventueel gemaakte uren kunnen tegen normaal tarief worden gefactureerd.

Wensen

 • Kandidaat is gewend om in een hybride Enterprise omgeving te werken. Licht toe welke ervaring dat is, hoe die omgeving eruit zag en wat de specifieke rol en verantwoordelijkheid van de kandidaat was;
 • Kandidaat is een senior onder de senioren op gebied van IAM, met name AD en Azure AD. Je hebt hierbij ruime ervaring met (complexe) Conditional Access in een Enterprise omgeving. Licht toe welke ervaring dat is, hoe die omgeving eruit zag en wat de specifieke rol en verantwoordelijkheid van de kandidaat was;
 • Kandidaat heeft ervaring in AD migraties, bij voorkeur van 2019 naar 2022. Licht voor de beste passende ervaring toe welke ervaring dat is, hoe die omgeving eruit zag en wat de specifieke rol en verantwoordelijkheid van de kandidaat was. Vul aan met overzicht van andere relevante AD migraties;
 • Kandidaat heeft ruim drie jaar ervaring op gebied van Omada. Licht toe: minder dan één jaar, minder dan drie jaar of ruim drie jaar;
 • Kandidaat heeft ruim drie jaar ervaring op gebied van Cyberark. Licht toe: minder dan één jaar, minder dan drie jaar of ruim drie jaar;
 • Kandidaat heeft ruim drie jaar ervaring op gebied van Certificatenbeheer. Licht toe: minder dan één jaar, minder dan drie jaar of ruim drie jaar.
 • Van onze externe kandidaten verwachten dat zij een geschikte thuiswerkplek hebben;
 • Wij gaan ervan uit dat de kandidaat gedurende het jaar voldoende rust neemt en daarom minimaal 4 weken vakantie neemt. Zonder expliciete toestemming van de opdrachtgever is het niet toegestaan om meer dan 48 weken op jaarbasis te factureren (eventueel omgerekend op basis van de werkelijke contractweken).

Competenties

 • Je bent een teamspeler, altijd bereikbaar om teamleden te ondersteunen. Een inspiratie binnen je team en op de hoogte van nieuwe (IAM) ontwikkelingen;
 • Je bent analytisch vaardig en oplossing gericht;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal;
 • Je bent communicatief vaardig, vasthoudend en tactisch.
 • Je hebt kennis van ICT-beheer en service management (ITIL of USM);
 • Je bent gewend om in een Agile omgeving te werken, in staat om het Agile gedachtengoed en Agile werkwijze uit te dragen in een beheer organisatie en in staat om in een zelfsturend team te functioneren. De organisatie adopteert het Agile gedachtengoed wat voordelen oplevert. Snel reageren op veranderende situaties en nieuwe eisen, nadrukkelijke klantgerichtheid, snel succes en/of falen kunnen signaleren, effectieve samenwerking in en tussen teams, focus op resultaat in plaats van op processen, effectieve kostenbeheersing en medewerkers delen kennis. Om dit te kunnen doen hebben we mensen nodig met talent en het vermogen mee te bewegen in de wendbaarheid van Agile;
 • De organisatie verwacht van de medewerkers dat zij, ongeacht hun positie, werken in het

belang van het grotere geheel van de afdeling en daarvoor brede basisvaardigheden hebben of ontwikkelen en de kennis m.b.t. de specialisatie actueel houden. Van alle medewerkers wordt gevraagd rekening te houden met inzet buiten kantoortijden, omdat ICT dienstverlening 7×24 uur geleverd wordt.

 

Curriculum vitae (cv)

Je cv is max 3 pagina’s A4 enkelzijdig en toont een volledig overzicht van je werkzaamheden tot dusver. Je cv dient ter verificatie van de antwoorden op voorgaande vragen en wordt inhoudelijk beoordeeld op kwaliteit. Daarnaast vermeldt het cv huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd) zodat de klant mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten. Je cv is in het Nederlands opgesteld en in Word-formaat.

Motivatie

Schrijf een motivatie t.b.v. deze opdracht, ga in op het gestelde profiel (max 1/2 A4). Graag ontvangen wij een door de kandidaat zelf geschreven motivatie.

Referenties (eis)

Je dient minimaal 2 recente en relevante referenties op te geven van de aangeboden kandidaat:

 • Naam organisatie;
 • Naam contactpersoon;
 • Afdeling en functie contactpersoon;
 • Telefoonnummer contactpersoon.

Met het indienen van de referenties geef je akkoord om contact op te nemen met de referenten.

Dit criterium betreft een zogenaamde knock-out criterium. Dit betekent dat je offerte enkel wordt beoordeeld wanneer de bovenstaande informatie volledig is ingevuld.

Bedankt voor het lezen en hopelijk heeft deze opdracht je geïnspireerd!

Als je een geschikte kandidaat bent of hebt, die voldoet aan alle eisen en aan (bijna) alle wensen, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk het volgende:

 • cv in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo;
 • volledige naam zoals in paspoort of ID-kaart staat vermeld, woonplaats en geboortedatum;
 • genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma;
 • relevante werkervaring, competenties en overige vaardigheden;
 • tarief (inclusief reiskosten) en beschikbaarheid (uur per week en datum);
 • vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens;
 • schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant.

 

Schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant. Onze contactgegevens vind je hier of solliciteer direct via het formulier.

Direct solliciteren

Recente berichten

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacy statement. Profdesk slaat jouw gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Profdesk.

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid