Vacature: Functioneel Beheerder Atlassian Toolsuite (Amersfoort/Utrecht)

Wij zijn op zoek naar een Functioneel Beheerder Atlassian Toolsuite te Amersfoort/Utrecht.

 

Functie : Functioneel Beheerder Atlassian Toolsuite
Regio : Amersfoort/Utrecht
Start : donderdag 1 februari 2024
Inzet : 36 (vanaf 32) uur per week
Eind : vrijdag 31 januari 2025
Optie op verlenging : ja
Uurtarief : maximaal EUR 84 inclusief reiskosten
Vragen : uiterlijk dinsdag 9 januari 2024 tot 14.00 uur
Aanbieden : uiterlijk woensdag 10 januari 2024 tot 10.00 uur
Interviews : zo spoedig mogelijk

 

Opdracht

Binnen dit team ga je aan de slag als platform engineer. Dit houdt in dat je het beheer en ondersteuning van de Atlassian producten Confluence Cloud, Jira Software Cloud, Jira Service Management Cloud, Opsgenie en Bitbucket Datacenter gaat uitvoeren in een enterprise omgeving. Je bewaakt, borgt en beheert de functionaliteit en security van deze applicaties. Je voert impactanalyses uit op wijzigingsverzoeken en voert deze al dan niet door. Je stelt richtlijnen, documentatie en procedures op voor het gebruik en beheer van applicaties. Je hebt goed contact met de meer dan 4.000 gebruikers, kent de behoeftes van deze doelgroep en helpt hen met inhoudelijke vragen. Je doet dit samen met je team, we verwachten niet dat je meteen alles weet en zelfstandig uit kan voeren, maar wel dat je sociaal bent, leergierig en aansluiting zoekt. We zoeken een ervaren beheerder die weet hoe je hier in een agile werkomgeving mee omgaat.

Bij ons staat samenwerking centraal, en we moedigen je aan om actief deel uit te maken van ons dynamische team. Hier krijg je de ruimte om proactief informatie te delen, elkaar te ondersteunen en samen te groeien. We waarderen initiatief en moedigen je aan om met ideeën en oplossingen te komen. In de rol van deze functie verwachten we dat je op een vriendelijke en doeltreffende manier reageert op gebruikersvragen, waardoor je een centrale rol vervult in het creëren en in stand houden van langdurige, waardevolle relaties met onze gebruikers. Daarnaast bieden we je de kans om je expertise continu te ontwikkelen en te delen, waarmee je bijdraagt aan de groei van het hele team. Kom bij ons werken en zet je talent in binnen een omgeving waar jouw bijdrage echt telt en gewaardeerd wordt. Buiten scope van deze functie is het beheren van infrastructuur, het doorvoeren van product-upgrades en automatiseren m.b.v. scripts en code.

 

Werkzaamheden

Je begint de ochtend door in Slack te checken wat er speelt binnen je team en wat de status is van onze producten en diensten. Dan is het tijd voor de Daily Standup, waarin je met je team afstemming zoekt over de voortgang van de support-tickets en Product Backlog Items op het Kanban Board. Tijdens de stand-up haal je het net op met je teamleden en bespreek je de aanpak van de openstaande issues. Daarbij denk je alvast na over verbeterpunten die je kunt inbrengen in de Retrospective van morgen om als team nog beter te kunnen samenwerken. Na de stand-up is het tijd voor een Refinement sessie met de Product Owner: samen met je team bespreek je de hoogst geprioriteerde Product Backlog Items. Als deze voldoende duidelijk zijn en met behulp van Story Points ingeschat zijn, weet je dat je hier de komende dag mee aan de slag kunt. De rest van de dag werk samen met de andere engineers aan de openstaande items. Je schrijft een blogpost om de gebruikerscommunity te informeren over de nieuwe mogelijkheden in het platform en corrigeert nog een laatste instelling in de SSO-configuratie van één de producten. Je voert nog een snelle peer-review uit om de kwaliteit van afgeronde items te valideren. Met je teamleden werk je aan het ondersteunen van gebruikers met functionele wijzigingen in de tools binnen het platform of werk je op basis van experimenten uit hoe het beheer van één van de producten nog beter ingericht kan worden. Het uitwerken van de impactanalyse en het testen van een nieuwe release van een tool kan ook onderdeel zijn van je werk. Het borgen van informatie in de beheerwiki of op de kennisbank is een steeds terugkerende thema. Je sluit de dag af door de backlog items te voorzien van een statusupdate zodat jij en je team goed voorbereid de volgende dag in gaan.

 

Organisatie

Bij de klant worden intern vele bedrijfsapplicaties ontwikkeld met behulp van de meest moderne technologieën. De afdeling CPO (Centrale Platform Organisatie) is verantwoordelijk voor de generieke IT diensten bij de klant. Het ontwikkelplatform faciliteert collaboration tooling, continuous delivery pipelines en virtuele ontwikkelwerkplekken om alle facetten van een IT-traject bij de klant te kunnen ondersteunen. Om de ontwikkelteams op elk moment te kunnen voorzien van kant-en-klare ontwikkelomgevingen zijn actuele en relevante tools en deskundige ondersteuning essentieel.

Het Platform Team is verantwoordelijk voor de volledige dienstverlening en verzorgt het lifecycle-management van de producten, ontwikkelt de selfservice-faciliteiten en ondersteunt de platform gebruikers. Het Platform Team bestaat uit meerdere agile productteams die elk verantwoordelijk zijn voor een deel van de dienstverlening. De teamleden werken intensief samen. Het platform team werkt volledig volgens de Agile en DevOps principes en hanteert daarbij de Kanban methode in combinatie met Scrum en ITIL. Het leveren van waarde voor onze veelal technische gebruikers staat hierin centraal. De werkzaamheden zijn voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week.

 

Hybride werken

De klant heeft werkplekken op het kantoor in Utrecht en in Amersfoort. Binnen het Platform Team werken we elke dinsdag samen op kantoor op de locatie in Amersfoort. Voor de rest van de dagen is er de mogelijkheid om vanuit huis of op kantoor te werken. Voor thuiswerken wordt je geacht over een betrouwbare video- en audioverbinding en een goede eigen werkplek te beschikken. We werken samen in MS Teams en Slack.

 

Eisen

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de rol van Functioneel Beheerder;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring als beheerder van Atlassian producten zoals Jira Cloud en Confluence Cloud;
 • Ervaring in het functioneel beheer van Jira en Confluence binnen een omgeving met ten minste 500 gebruikers;
 • Ervaring met Incidentmanagement en Gebruikersondersteuning (ITIL);
 • Ervaring met het testen van functionele wijzigingen en het implementeren van security-maatregelen;
 • Ervaring met het werken in een agile team o.b.v. Scrum/ Kanban;
 • Klantgerichte dienstverlenende instelling;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatie in Nederlands en Engels.

 

Per eis (kort) toelichten waarom de kandidaat in jouw ogen aan de eis voldoet. Verwijzen naar het cv volstaat niet!

 

Wens

 • Een ITIL v3-certificaat of hoger.

 

Overig

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 

Bedankt voor het lezen en hopelijk heeft deze opdracht je geïnspireerd!

 

Als je een geschikte kandidaat bent of hebt, die voldoet aan alle eisen en aan (bijna) alle wensen, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk het volgende:

 • cv in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo;
 • volledige naam zoals in paspoort of ID-kaart staat vermeld, woonplaats en geboortedatum;
 • genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma;
 • relevante werkervaring, competenties en overige vaardigheden;
 • tarief (inclusief reiskosten) en beschikbaarheid (uur per week en datum);
 • vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens;
 • schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant.

 

Schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant. Onze contactgegevens vind je hier of solliciteer direct via het formulier.

Direct solliciteren

Recente berichten

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacy statement. Profdesk slaat jouw gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Profdesk.

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid