Vacature: Functioneel Beheerder Microsoft 365 (Den Bosch)

Wij zijn op zoek naar een functioneel beheerder Microsoft 365 in Den Bosch.

Functie : functioneel beheerder Microsoft 365
Regio : Den Bosch
Start : maandag 15 januari 2024
Inzet : 36 uur per week
Eind : dinsdag 31 december 2024
Optie op verlenging : ja, 2 x 12 maanden
Uurtarief : EUR 80 – EUR 90 (maximaal) inclusief reiskosten
Vragen : uiterlijk woensdag 13 december 2023 tot 10.00 uur
Aanbieden : uiterlijk woensdag 20 december 2023 tot 10.00 uur
Interviews : vanaf maandag 8 januari 2024

 

Opdracht

De organisatie staat voor de uitdaging om digitaal (samen)werken een stap verder te brengen om zo onze organisatie en onze samenwerkingspartners te verbeteren. Voor het functioneel beheer-team Microsoft 365, zoeken we inzet van een functioneel beheerder met accent op adoptie.

 

Je hebt een proactieve houding en samen met collega’s breng jij digitaal samenwerken binnen de organisatie een stap verder. Jij ziet het als een uitdaging om de Microsoft 365 omgeving zo optimaal mogelijk aan te laten aansluiten op de werkprocessen en om ervoor te zorgen dat gebruikers de toepassingen zo efficiënt mogelijk inzetten.

 

Werkzaamheden

Op dit moment maken we gebruik van meer dan 1.800 Microsoft licenties en zijn we nog volop bezig met de overstap naar de cloud. Als onderdeel van het functioneel beheer team Microsoft 365, vorm je een belangrijke schakel in het verandertraject dat dit met zich meebrengt. Je ondersteunt afdelingen en medewerkers bij de nieuwe manier van werken. Je vindt het leuk om je kennis en enthousiasme over te brengen en je bent graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Focus hierbij ligt niet per se op techniek, maar je kent als geen ander de instellingen, mogelijkheden en toegevoegde waarde van de diverse toepassingen en je kunt deze kennis goed overbrengen op de collega’s binnen de organisatie. Naast het oplossen van meldingen en het ondersteunen van de gebruikers in de dagelijkse processen, word je ook enthousiast van het bedenken en implementeren van productiviteitsverbeteringen binnen de Microsoft 365 omgeving. Je vindt het leuk om hiervoor met verschillende afdelingen in contact te staan.

 

Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het optimaal inzetten van de diverse toepassingen, het in goede banen leiden van de introductie van nieuwe functionaliteiten en doe je verbetervoorstellen.

 

De gevraagde inzet is heel divers: Je denkt mee over de juiste adoptie-aanpak, geeft inspiratiesessies, ontwikkelt trainingen en instructies, ondersteunt gebruikers (lost meldingen op), zorgt voor kennisoverdracht naar onze eerste lijn, neemt deel aan projecten of je duikt echt even ergens in om tot een gedegen advies of oplossing te komen.

 

Team

Het team bestaat uit 4 enthousiaste en bevlogen functioneel beheerders Microsoft 365 en een specialist functioneel beheer Microsoft 365.

 

Kandidaat

 • Sterke communicatieve vaardigheden: je weet precies hoe je complexe IT-problemen uitlegt en hoe je eindgebruikers het beste kunt adviseren/ondersteunen;
 • Goede adviesvaardigheden waarbij je de vraag achter de vraag weet te achterhalen;
 • Kennis van/ervaring met verandermanagement methodiek ADKAR.

 

Eisen

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding;
 • Een certificaat Microsoft 365 Fundamentals;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het ondersteunen, plannen, ontwerpen, optimaliseren en implementeren van Microsoft 365-producten, waarbij je beschikt over een goede functionele productkennis en de onderliggende technische facetten begrijpt;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als functioneel beheerder met adoptie en verandermanagement.

 

Wensen

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding op het gebied van ICT;
 • Minimaal 1 of meer certificaten van ITIL, Prince2, Scrum/Agile of DevOps;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als functioneel beheerder met adoptie en verandermanagement bij een (overheids)organisatie van minimaal 500 fte.

 

Toelichting op het rooster

Het gaat om een jaarcontract van 32-36 uur per week (0,8-1 FTE). De startdatum is 15 januari 2024 of zoveel eerder als mogelijk. Werkdagen en aanwezigheid in overleg; aanwezigheid op woensdag i.v.m. teamoverleg is gewenst. We zijn flexibel, en dat verwachten we andersom ook. Het (incidenteel) verrichten van werkzaamheden in de avonden of weekenden kan onderdeel zijn van deze opdracht, en de vergoeding hiervoor wordt geacht in het overeen te komen tarief te zitten.

 

Overig

 • Bring Your Own Device(BYOD) principe;
 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 

Bedankt voor het lezen en hopelijk heeft deze opdracht je geïnspireerd!

 

Als je een geschikte kandidaat bent of hebt, die voldoet aan alle eisen en aan (bijna) alle wensen, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk het volgende:

 • cv in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo;
 • volledige naam zoals in paspoort of ID-kaart staat vermeld, woonplaats en geboortedatum;
 • genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma;
 • relevante werkervaring, competenties en overige vaardigheden;
 • tarief (inclusief reiskosten) en beschikbaarheid (uur per week en datum);
 • vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens;
 • schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant.

 

Schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant. Onze contactgegevens vind je hier of solliciteer direct via het formulier.

Direct solliciteren

Recente berichten

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacy statement. Profdesk slaat jouw gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Profdesk.

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid