Vacature: Functioneel Beheerder (Utrecht)

Wij zijn op zoek naar een functioneel beheerder in de regio Utrecht.

 

Functie : functioneel beheerder
Regio : Utrecht / thuis
Start : dinsdag 1 augustus 2023
Inzet : 36 uur per week
Eind : woensdag 31 juli 2024
Optie op verlenging : ja
Uurtarief : maximaal EUR 73 inclusief alle kosten
Vragen : uiterlijk maandag 10 juli 2023 tot 14.00 uur
Aanbieden : uiterlijk dinsdag 11 juli 2023 tot 14.00 uur

 

Werkzaamheden

Je begint de ochtend door in Slack te checken wat er speelt binnen je team en wat de status is van onze producten en diensten. Dan is het tijd voor de Daily Standup, waarin je met je team afstemming zoekt over de voortgang van de Support-tickets en Product Backlog Items op het Kanban Board. Tijdens de stand-up haal je het net op met je teamleden en bespreek je de aanpak van de openstaande issues. Daarbij denk je alvast na over verbeterpunten die je kunt inbrengen in de Retrospective van morgen om als team nog beter te kunnen  samenwerken.

Na de stand-up is het tijd voor een Refinement sessie met de Product Owner: Samen met je team bespreek je de hoogst geprioriteerde Product Backlog Items. Als deze voldoende duidelijk zijn en met behulp van Story Points ingeschat zijn, weet je dat je hier de komende dag mee aan de slag kunt.

De rest van de dag werk samen met de andere engineers aan de openstaande items. Je schrijft een blogpost om de gebruikerscommunity te informeren over de nieuwe mogelijkheden in het platform en corrigeert nog een laatste instelling in de SSO configuratie van één de producten. Je voert nog een snelle peer-review uit om de kwaliteit van afgeronde items te valideren. Met je teamleden werk je aan het ondersteunen van gebruikers met functionele wijzigingen in de tools binnen het platform of werk je op basis van experimenten uit hoe het beheer van één van de producten nog beter ingericht kan worden. Het uitwerken van de impactanalyse en het testen van een nieuwe release van een tool kan ook onderdeel zijn van je werk. Het borgen van informatie in de beheerwiki of op de kennisbank is een steeds terugkerende thema.

Je sluit de dag af door de backlog items te voorzien van een statusupdate zodat jij en je team goed voorbereid de volgende dag in gaan.

 

Opdracht

Bij de klant worden intern vele bedrijfsapplicaties ontwikkeld met behulp van de meest moderne technologieën. De afdeling CPO (Centrale Platform Organisatie) is verantwoordelijk voor de generieke IT diensten binnen de organisatie, onder deze afdeling valt het ontwikkelplatform: TOPAAS. Het TOPAAS Platform faciliteert collaboration tooling, continuous delivery pipelines en virtuele ontwikkelwerkplekken om alle facetten van een IT traject binnen de organisatie te kunnen ondersteunen. Om de ontwikkelteams op elk moment te kunnen voorzien van kant-en-klare ontwikkelomgevingen zijn actuele en relevante tools en deskundige ondersteuning essentieel.

 

Het TOPAAS Platform wordt gefaciliteerd door het TOPAAS Platform Team. Dit team is verantwoordelijk voor de volledige dienstverlening en verzorgt het lifecycle-management van de TOPAAS producten, ontwikkelt de selfservice-faciliteiten, en ondersteunt de ontwikkelteams in het gebruik. Het TOPAAS Platform Team bestaat uit meerdere agile productteams die elk verantwoordelijk zijn voor een deel van de dienstverlening. De teamleden werken intensief samen in rollen zoals Support Engineer, Platform Engineer en DevOps Engineer. Het platform team werkt volledig volgens de Agile en DevOps principes en hanteert daarbij de Scrumban methode in combinatie met ITIL. Het leveren van waarde voor onze veelal technische gebruikers staat hierin centraal.

Binnen dit team ga je aan de slag als platform engineer. Dit houdt in dat je het beheer en ondersteuning van SaaS(-like) producten zoals Confluence, Jira, Bitbucket, Opsgenie, Miro en Slack gaat uitvoeren in een enterprise omgeving. Je bewaakt, borgt en beheert de functionaliteit en security van deze applicaties. Je voert impactanalyses uit op wijzigingsverzoeken en voert deze dan al-of-niet door.

 

Je stelt richtlijnen, documentatie en procedures op voor het gebruik en beheer van applicaties. Je hebt dermate goed contact met de gebruikers en onze support-engineers dat je de behoeftes van de doelgroep kent. Je doet dit samen met je team, we verwachten niet dat je meteen alles weet en zelfstandig uit kan voeren, maar wel dat je sociaal bent, leergierig en aansluiting zoekt. We zoeken een ervaren beheerder die weet hoe je hier in een agile werkomgeving mee omgaat.

Buiten scope van deze opdracht is het beheren van infrastructuur, het doorvoeren van product-upgrades en automatiseren m.b.v. scripts en code.

 

Eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als beheerder binnen een complexe IT omgeving;
 • Ervaring met Incidentmanagement en Gebruikersondersteuning (ITIL);
 • Ervaring met het werken in een agile team o.b.v. Scrum / Kanban;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatie in Nederlands en Engels.

 

Wensen

 • Ervaring met communicatiesoftware zoals MS Teams en Slack;
 • Ervaring met het testen van functionele wijzigingen;
 • Ervaring met functioneel beheer van Jira en Confluence;
 • Ervaring met functioneel beheer van SaaS producten;
 • Ervaring met het werken met Atlassian Jira en Confluence.

 

Motivatie

Graag per bovenstaande eis en wens een korte motivatie toevoegen.

 

Bedankt voor het lezen en hopelijk heeft deze opdracht je geïnspireerd!

 

Als je een geschikte kandidaat bent of hebt, die voldoet aan alle eisen en aan (bijna) alle wensen, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk het volgende:

 • cv en motivatie in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo;
 • volledige naam zoals in paspoort of ID-kaart staat vermeld, woonplaats en geboortedatum;
 • genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma;
 • relevante werkervaring, competenties, overige vaardigheden en referenties;
 • tarief (inclusief reiskosten) en beschikbaarheid (uur per week en datum);
 • vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens;
 • schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant.

 

Schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant. Onze contactgegevens vind je hier of solliciteer direct via het formulier.

Direct solliciteren

Recente berichten

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacy statement. Profdesk slaat jouw gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Profdesk.

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid