vacature: IT-manager in Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een ervaren IT-manager in Apeldoorn.

Functie : IT-manager
Regio : Apeldoorn
Start : maandag 5 december 2022
Inzet : 36 tot 40 uur per week
Eind : vrijdag 2 juni 2023
Optie op verlenging : ja, 1 x 6 maanden

Opdracht

De organisatie staat continue voor grote IT-uitdagingen. Dit vraagt om een flexibele en wendbare directie Beheer en Ontwikkeling IT (BOI) met een managementteam dat hier flink de schouders onder wil zetten. Een MT dat bereid is op een vernieuwde manier te werken en gewenst en effectief gedrag neerzet. Mensen die het verschil kunnen en willen maken. Die zich onderscheiden door ondernemerschap, daadkracht en lef. Die bouwen aan vertrouwen, verantwoordelijkheid nemen, goed kunnen samenwerken en altijd met discipline voor het eindresultaat gaan. Daarbij gedreven worden door het organisatiebelang én het klantbelang.

Ben jij de leider die snel schakelt, medewerkers kan inspireren en motiveren, actief de samenwerking en verbinding opzoekt en als netwerker continue aan de bal is? Weet jij daarbij goed te balanceren tussen de gewenste sturing op output en ruimte voor eigen verantwoordelijkheid? Dan is er een plek voor jou als manager in het team van de directie Beheer en Ontwikkeling IT. Natuurlijk vragen we ook inhoudelijke kennis en vaardigheden van jou die passen bij IT-managers van dit formaat. Die weten waar ze het over hebben, en dit in de praktijk samen met anderen weten te realiseren.

Functie

De IT-manager is (mede) verantwoordelijk voor een van de units en het behalen van de geformuleerde doelstellingen van deze unit. Je stelt hiervoor een meerjarig unitplan op die gericht is op diensten, kosten, kwaliteitsnormen, prestatie-indicatoren en randvoorwaarden. Jij zorgt voor afstemming en integratie met de andere IT-units en werkt hiervoor samen met jouw collega’s. Je geeft leiding aan een team van IT-medewerkers (ongeveer 35 FTE) en bent mede verantwoordelijk voor het beleid van de directie IT. Daarnaast zorg je voor marktconformiteit van en budgetcontrol binnen de IT-unit. Voor de diensten die jij binnen je unit bedient werk je veel samen met je counterparts binnen de andere directies van de organisatie.

Verantwoordelijkheden

In deze rol opereer je samen met de business relations manager en collega operationeel managers als één team voor de totale unit. Je stuurt een aantal scrum teams aan en bent verantwoordelijk voor de operationele dienstverlening van de unit.

Eisen

Onderstaand de eisen waar de kandidaat aan moet voldoen. Per eis (kort) toelichten waarom de kandidaat in uw ogen aan de eis voldoet. Verwijzen naar het cv volstaat niet.

 • Diploma op hbo- en/of academisch-niveau;
 • Minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in aansturing van een unit en verantwoordelijk voor de IT-dienstverlening;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met een organisatie die, als ZBO, wettelijke taken uitvoert en werkt in een breed stakeholderveld en/of minimaal 2 jaar werkervaring bij een organisatie van minimaal 1.000 werknemers;
 • Ervaring met het werken in een Agile omgeving, werken met meerdere DevOps teams en kennis van SAFE.

Wens

 • Aantoonbare kennis van GEO-ICT is een pré.

Extra in te leveren

 • Je geeft een beschrijving van aanpak (max. 400 woorden) voor de uit te voeren werkzaamheden gezien het specifieke vraagstuk van de klant, zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden;
 • Je toont duidelijk aan op welke wijze de door jou geleverde expertise en competenties (soft en hard skills) binnen de geschetste situatie een bijdrage leveren aan te behalen resultaten (max. 300 woorden), zie ook opdracht omschrijving en verantwoordelijkheden.

Competenties

 • Resultaatgericht;
 • Communicatief sterk zowel schriftelijk als mondeling. Je praat met stakeholders en weet hier de juiste positie in aan te nemen om de wens tot een goed einde te brengen;
 • Service- en klantgericht;
 • Proactief en initiatiefrijk;
 • Teamspeler;
 • Analytisch vermogen;
 • Je kan werken in teamverband en verbindt collega’s met verschillende achtergronden;
 • Je beschikt over goed probleemoplossend vermogen en denkt in mogelijkheden zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen.

Curriculum vitae (cv)

Onder een cv verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands gesteld en bij voorkeur in Word-formaat en maximaal 3 pagina’s A4. De klant behoudt zich het recht voor om aanbiedingen terzijde te leggen indien er overmatig veel taal- en/of spelfouten in het cv en/of de referentie voorkomen of het maximaal aantal pagina’s wordt overschreden. In het cv dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.

Motivatiebrief

Graag ontvang ik een door de kandidaat zelf geschreven motivatiebrief.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

De klant verplicht de kandidaat een VOG bij de gemeente te (laten) aanvragen waaruit geen bezwaar blijkt jegens betrokkenen m.b.t de gevraagde functie. De categorieën 11, 12 en 13 moeten aangevinkt worden.

Bedankt voor het lezen en hopelijk heeft deze opdracht je geïnspireerd!

Als je een geschikte kandidaat bent, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk het volgende:

 • cv in Nederlandse of Engelse taal in Word zonder bedrijfslogo
 • voor- en achternaam, woonplaats en geboortedatum
 • genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma
 • relevante werkervaring, competenties, overige vaardigheden en referenties
 • tarief (inclusief reiskosten) en beschikbaarheid (uur per week en datum)
 • vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens
 • schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant

Direct solliciteren

Recente berichten

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacy statement. Profdesk slaat jouw gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Profdesk.

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid