Vacature: Senior Netwerk Engineer Cisco ACI en SDN (Utrecht)

Wij zijn op zoek naar een senior netwerk engineer Cisco ACI en SDN te Utrecht.

 

Functie : senior netwerk engineer Cisco ACI en SDN
Regio : Utrecht
Start : z.s.m.
Inzet : maximaal 36 uur per week
Eind : vrijdag 29 december 2023
Optie op verlenging : ja
Uurtarief : maximaal EUR 95 inclusief alle kosten
Vragen : uiterlijk woensdag 5 juli 2023 tot 14.00 uur
Aanbieden : uiterlijk donderdag 6 juli 2023 tot 14.00 uur
Interviews : donderdag 20 juli 2023 tussen 13.00 en 14.30 uur

 

Opdracht

Het nieuwe netwerk is op basis van Cisco ACI/SDN opgebouwd en grotendeels in gebruik genomen. Wij zitten nu in de fase van het leegmigreren van het oude netwerk.

Je komt te werken bij de cloud afdeling in het team connectiviteit. Je wordt als senior netwerk engineer betrokken bij de transitie van het huidige netwerk naar het nieuwe Cisco SDN netwerk. Dit netwerk is gebouwd en wordt beheerd door onze partner. Jij bent aan zet om in samenwerking met onze partner ons huidige datacenter netwerk te migreren naar ons nieuwe SDN netwerk. Je bent gewend te functioneren in een zelfsturend Agile team. Je ondersteunt de product owner en ontzorgt hem in een aantal activiteiten.

We verwachten niet alleen dat je een leidende rol neemt richting het team maar ook dat je in staat bent om de regie te voeren over onze netwerkpartner. Daar waar de voorstellen van onze netwerkparter het migratietraject raken kun jij deze voorstellen zowel op aanpak als op inhoud challengen.

Om dit goed uit te kunnen voeren beschik je niet alleen over de juiste kennis en kunde maar sta je stevig in je schoenen. Je bent communicatief vaardig, veerkrachtig, vasthoudend en tactisch. Je weet goed om te gaan met weerstand en je doelen op een effectieve manier te bereiken.

 

ICT-omgeving

Wij bieden aan ruim 6.500 collega’s in totaal ongeveer 700 applicaties aan. De werkplekken zijn gevirtualiseerd op basis van Azure Virtual Desktop en zijn 24/7 intern en extern beschikbaar. Voor ontsluiting van alle (circa 80) locaties beschikken we over een eigen glasvezelnetwerk in de stad.

Het Windows/Linux applicatie-hosting platform is gevirtualiseerd op basis van VMware vSphere. De OTA omgeving hebben we nu al verhuisd naar Azure. Het doel is om de Productie omgeving de komende periode te verhuizen naar onze nieuwe Private Cloud. In onze private cloud is Selfservice voor het leveren van ICT infrastructuur een speerpunt. In dat kader implementeren we netwerkvirtualisatie, automation en orchestration. Dit doen we met producten NSX, VRA en VRO van VMware.

We gebruiken oplossingen van NetApp en Pure voor de benodigde storage (werkplek en applicatiehosting). Voor database hosting gebruiken we Oracle, MS SQL en MySQL. Telefonieservices leveren we op basis van een Avaya oplossing gecombineerd met mobiele telefonie.

Er is een aparte omgeving ingericht voor het beheer van de productieomgeving. Naast de specifieke product tooling zetten we de Microsoft System Center Suite in als enterprise oplossing.

De belangrijkste beweging die we nu inzetten is de transtie naar de Cloud. Dit doen we voor zowel de werkplek als de hosting omgeving en ook ons netwerk en firewallomgevingen worden in deze transitie vernieuwd en gebaseerd op een hybride cloudomgeving.

 

Organisatie

Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie. We werken in ons kantoor, sinds corona ook meer thuis, met een ICT-omgeving die we gaan vervangen naar een moderne technische infrastructuur die innovatie nog beter gaat ondersteunen . Wij zijn klantgericht en gemotiveerd om problemen op te lossen, te ontzorgen en te vernieuwen. Door onze dienstverlening, maatwerkoplossingen en support, kunnen collega’s zich optimaal richten op hun kerntaken voor burgers en bedrijven. Soortgelijke diensten leveren we ook aan andere publieke organisaties. Het leveren van een goede service aan onze interne en externe klanten is topprioriteit.

De afdeling waar je voor komt werken is de cloud voorziening, welke verantwoordelijk is voor zowel de hosting, cloud alsook de datacenter en netwerkomgeving. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van (projectmatige) wijzigingen, het oplossen van verstoringen en het technisch beheer van de infrastructuur.

 

Eisen

Aantoonbaar werk- en denkniveau op hbo niveau. Beargumenteer waarom de kandidaat voldoet aan deze eis.

 

Wensen

 • Geef aan per wanneer de kandidaat beschikbaar is en eventueel welke fasering gewenst is;
 • Cisco Certified Specialist – Data Center ACI Implementation (300-620 DCACI) certificering;
 • Cisco Certified Specialist – ACI Advanced Implementation (300-630 DCACIA) certificering;
 • Overige relevante certificeringen (bijvoorbeeld: Scrum Professional Product Owner, F5, Juniper, Palo Alto, Firepower en Azure). Licht toe welke;
 • Ervaring in een zelfsturend agile team. Licht toe welke ervaring en welke rol de kandidaat heeft gehad;
 • In staat om de productowner te ondersteunen. Licht toe  waarom de kandidaat dit kan;
 • Communicatief vaardig, vasthoudend en tactisch;
 • Analytisch vaardig en oplossing gericht;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Ervaring met publieke omgevingen. Beschrijf deze ervaring.

 

Competenties

In de uitvoering van ons werk staan de vier kernwaarden centraal: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar. Ze komen tot uiting in onze heldere afspraken, servicegerichte en flexibele werkhouding, scherpe (financiële) planning en betrouwbare inzet. Van onze medewerkers verwachten we dat ze, vanuit deze kernwaarden, hun persoonlijke vaardigheden en vakkennis verder ontwikkelen.

De IT-afdeling hanteert de kernwaarden (open, wendbaar, scherp en betrouwbaar) en de U-factor (onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat kunnen werken, verdergaande digitalisering van werkprocessen, ketenvorming en veranderende dienstverlening van de organisatie). Deze kernwaarden zijn het uitgangspunt om te komen tot de gewenste cultuur binnen de IT-afdeling.

De IT-afdeling verwacht van de medewerkers dat zij, ongeacht hun positie in de organisatie, werken in het belang van het grotere geheel van de afdeling en daarvoor brede basisvaardigheden hebben of ontwikkelen en de kennis m.b.t. de specialisatie actueel houden. Van alle medewerkers wordt inzet gevraagd buiten kantoortijden, omdat de ICT-dienstverlening 7×24 uur per week geleverd wordt. Groot onderhoud wordt bij voorkeur gepland in het weekend, zodat gebruikers hierdoor zo min mogelijk worden gehinderd.

 

Curriculum vitae (cv)

Je cv is max 3 pagina’s enkelzijdig en toont een volledig overzicht van je werkzaamheden tot dusver.

Het cv dient ter verificatie van de antwoorden op voorgaande vragen en wordt inhoudelijk beoordeeld op kwaliteit. Daarnaast vermeldt het cv huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd) zodat de klant mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten. .Je cv is in het Nederlands opgesteld en in Word-formaat.

 

Motivatie

Schrijf een motivatie t.b.v. deze opdracht, ga in op het gestelde profiel. (max 1/2 A4). Graag ontvangen wij een door de kandidaat zelf geschreven motivatie.

 

Referenties

Voor deze aanvraag ontvangen wij graag twee relevante referenties die door de klant nagebeld mogen worden. Je geeft met het indienen van de referenties de klant akkoord om contact op te nemen met de referenten.

 

Geef de volgende informatie op:

 • Naam organisatie waar opdracht werd vervuld;
 • Contactpersoon;
 • Afdeling;
 • Telefoonnummer contactpersoon.

 

Overig

 • Wij werken met flex werkplekken. Van onze externe kandidaten verwachten wij dat zij bereikbaar zijn via en gebruik maken van hun eigen mobiele telefoon;
 • Ons team houdt als professionals haar omgevingen in de lucht. Als team zijn zij buiten werktijden bereikbaar om in geval van een grote verstoring in te grijpen. Dit gebeurt zelden tot nooit. Wij verwachten dat de externe kandidaten meedoen in deze werkwijze. Eventueel gemaakte uren kunnen tegen normaal tarief worden gefactureerd;
 • Na coronatijd werken wij geregeld vanuit huis, indien nodig zullen de werkzaamheden ook op het kantoor plaatsvinden. Van onze externe kandidaten verwachten wij dat zij een geschikte thuiswerkplek hebben;
 • Wij gaan ervan uit dat de kandidaat gedurende het jaar voldoende rust neemt en daarom minimaal 4 weken vakantie neemt. Zonder expliciete toestemming van de opdrachtgever is het niet toegestaan om meer dan 48 weken op jaarbasis te factureren (eventueel omgerekend op basis van de werkelijke contractweken);
 • Wat is het e-mailadres waarop de klant de kandidaat kan bereiken, voor het plannen van de meeting via Teams.

 

Bedankt voor het lezen en hopelijk heeft deze opdracht je geïnspireerd!

 

Als je een geschikte kandidaat bent of hebt, die voldoet aan alle eisen en aan (bijna) alle wensen, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk het volgende:

 • cv en motivatie in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo;
 • volledige naam zoals in paspoort of ID-kaart staat vermeld, woonplaats en geboortedatum;
 • genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma;
 • relevante werkervaring, competenties, overige vaardigheden en referenties;
 • tarief (inclusief reiskosten) en beschikbaarheid (uur per week en datum);
 • vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens;
 • schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant.

 

Schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant. Onze contactgegevens vind je hier of solliciteer direct via het formulier.

Direct solliciteren

Recente berichten

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacy statement. Profdesk slaat jouw gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Profdesk.

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid