Vacature: Senior Netwerk Engineer (Utrecht)

Wij zijn op zoek naar een senior netwerk engineer te Utrecht.

Functie : senior netwerk engineer (2x)
Regio : Utrecht
Start : z.s.m.
Inzet : 36 uur per week
Eind : vrijdag 29 maart 2024
Optie op verlenging : ja
Uurtarief : maximaal EUR 80 inclusief reiskosten
Vragen : uiterlijk vrijdag 24 november 2023 tot 14.00 uur
Aanbieden : uiterlijk maandag 27 november 2023 tot 10.00 uur
Interviews : dinsdag 5 en woensdag 6 december 2023

 

Opdracht

De huidige technische ICT infrastructuur van de organisatie is recent veranderd. Het oude netwerk is inmiddels compleet uitgefaseerd en we draaien hybride in eigen datacenters en in de Cloud.

Je komt te werken bij de voorziening Cloud in het team Connectiviteit. Je wordt als senior netwerk engineer betrokken bij de afronding van de migratie naar de Cloud. Het nieuwe SDN netwerk is gebouwd en wordt beheerd door onze partner. Recent is de core/edge firewall functionaliteit gemigreerd naar het nieuwe netwerk. De komende tijd moet het oude netwerk afgebouwd worden.

 

Om dit werk effectief te kunnen doen ben je aantoonbaar in het bezit van een uitgebreid netwerk die jou kan ondersteunen met aanvullende technische kennis op het gebied van Juniper, PALO ALTO, BIG IP en SDN.

 

Je beschikt niet alleen over de juiste kennis en kunde maar sta je stevig in je schoenen. Je bent communicatief vaardig, veerkrachtig, vasthoudend en tactisch. Je weet goed om te gaan met weerstand en je doelen op een effectieve manier te bereiken.

 

Omgeving

Wij bieden aan circa 8.000 collega’s in totaal ongeveer 700 applicaties aan. De werkplekken zijn gevirtualiseerd op basis van AVD en zijn 24/7 intern en extern beschikbaar. Voor ontsluiting van alle (circa 80) locaties beschikken we over een eigen glasvezelnetwerk in de stad.

Het Windows/Linux applicatie-hosting platform is gevirtualiseerd op basis van VMware. In onze private Cloud en public Cloud is Selfservice voor het leveren van ICT infrastructuur een speerpunt. In dat kader implementeren we netwerkvirtualisatie, automation en orchestration. Dit doen we met producten NSX, VRA en VRO van VMware.

 

We gebruiken oplossingen van Netapp en Pure voor de benodigde storage (werkplek en applicatiehosting). Voor database hosting gebruiken we Oracle, MS-SQL en MySQL. Telefonieservices leveren we op basis van een Avaya oplossing gecombineerd met een openbare GSM-oplossing.

Er is een aparte omgeving ingericht voor het beheer van de productieomgeving. Naast de specifieke product tooling zetten we de Microsoft System Center Suite in als enterprise oplossing.

De voorziening waar je voor komt werken is Datacenter en Connectiviteit. Deze voorziening is verantwoordelijk voor de uitvoering van (projectmatige) wijzigingen, het oplossen van verstoringen en het technisch beheer van de infrastructuur.

 

Eisen

Kandidaat heeft aantoonbaar werk- en denkniveau op HBO-niveau. Beargumenteer waarom kandidaat voldoet aan deze eis;

In je aanpak toon je eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend en tactisch. Je bent communicatief vaardig (in woord en geschrift). Ook ben je analytisch vaardig en oplossingsgericht.

Geef een concreet voorbeeld waaruit bovenstaande blijkt;

Je hebt ervaring in het werken in een Agile organisatie, geef concreet aan waaruit die ervaring bestaat;

Per eis (kort) toelichten waarom de kandidaat in uw ogen aan de eis voldoet. Verwijzen naar het cv volstaat niet.

 

Wensen

 • Van onze externe collega’s verwachten wij dat zij telefonisch (eigen nummer) bereikbaar zijn;
 • Van onze externe kandidaten verwachten dat zij een geschikte thuiswerkplek hebben;
 • De kandidaat moet in staat zijn om minimaal 50% per week vanaf kantoor te werken;
 • Incidenteel vragen wij om op belangrijke momenten buiten de standaard werktijden stand by te staan. De kandidaat mag 20% van deze stand by tijd opschrijven voor latere compensatie. Eventueel gemaakte uren kunnen tegen normaal tarief worden gefactureerd;
 • Zonder expliciete toestemming van de opdrachtgever is het niet toegestaan om meer dan 48 weken op jaarbasis te factureren (eventueel omgerekend op basis van de werkelijke contractweken);
 • Kandidaat heeft een aantoonbaar netwerk waarop teruggevallen kan worden voor kennisvraagstukken;
 • Kandidaat is per 1-12-2023 beschikbaar;
 • Kandidaat heeft recente ervaring in een grootschalige complexe omgeving, bij voorkeur een top-5 gemeente. Beschrijf de omgeving en eigen rol;
 • Kandidaat heeft actuele certificering op gebied van Palo Alto. Geef aan welke certificering: PCNSE 7 of Palo Alto Networks Certified Network Security engineer;
 • Kandidaat heeft recente ervaring op gebied van Palo Alto. Beschrijf concreet waar deze uit bestaat;
 • Kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring op het gebied van migratie trajecten van Palo Alto. Licht toe;
 • Kandidaat heeft actuele certificering op gebied van Juniper firewalls. Geef aan welke en jaartal;
 • Kandidaat heeft actuele ervaring met Juniper firewalls. Beschrijf concreet waar deze uit bestaat;
 • Kandidaat heeft ervaring met overige firewalls en netwerkcomponenten. Licht toe welke. Extra punten worden toegekend voor ASA, Meraki, Azure firewalls en VMware NSX;
 • Kandidaat heeft actuele certificering op gebied van F5/BIG IP administrator. Bijv.: F5 BIG-IP LTM en F5 BIG-IP ADMIN. Certificering niet ouder dan 2018. Licht toe;
 • Kandidaat heeft actuele ervaring met F5/BIG IP. Beschrijf concreet waar deze uit bestaat;
 • Kandidaat heeft ervaring in het aansturen van externe leveranciers en dienstverleners (“regievoerder”). Beschrijf concreet waar deze uit bestaat;
 • Je bent in staat om het Agile gedachtengoed en Agile werkwijze uit te dragen in een beheer organisatie. Geef een concreet voorbeeld waar dit uit blijkt;
 • Je bent in staat om in een zelforganiserend team te functioneren. Geef een concreet voorbeeld waar dit uit blijkt.
 • Ervaring met Cisco ASR, Infoblox en Cisco ISE.

 

Opmerking: we zoeken 2 engineers die gezamenlijk dit technische gebied bestrijken. Een kandidaat hoeft daarom niet persé over alle certificering en ervaring te beschikken.

 

Competenties

In de uitvoering van het werk staan de vier kernwaarden centraal: open, wendbaar, scherp en

betrouwbaar. Ze komen tot uiting in onze heldere afspraken, servicegerichte en flexibele werkhouding, scherpe (financiële) planning en betrouwbare inzet. Van onze medewerkers verwachten we dat ze – vanuit deze kernwaarden – hun persoonlijke vaardigheden en vakkennis verder ontwikkelen.

 

De organisatie hanteert de kernwaarden (open, wendbaar, scherp en betrouwbaar) en de factor (onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat kunnen werken, verdergaande digitalisering van werkprocessen, ketenvorming en veranderende dienstverlening). Deze kernwaarden zijn het uitgangspunt om te komen tot de gewenste cultuur binnen de organisatie.

De organisatie verwacht van de medewerkers dat zij, ongeacht hun positie in de organisatie, werken in het belang van het grotere geheel van de afdeling en daarvoor brede basisvaardigheden hebben of ontwikkelen en de kennis m.b.t. de specialisatie actueel houden.

 

Curriculum vitae (cv)

Je cv is maximaal 3 pagina’s A4 enkelzijdig en toont een volledig overzicht van je werkzaamheden tot dusver. Je cv dient ter verificatie van de antwoorden op voorgaande vragen en wordt inhoudelijk beoordeeld op kwaliteit. Daarnaast vermeldt het cv huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd) zodat de klant mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten. .Je cv is in het Nederlands opgesteld en in Word-formaat.

 

Motivatie

Schrijf een motivatie t.b.v. deze opdracht, ga in op het gestelde profiel. (max 1/2 A4). Graag ontvangen wij een door de kandidaat zelf geschreven motivatie.

 

Referenties

Voor deze opdracht is het noodzakelijk om twee recente en relevante referenties aan te leveren. Hierbij gaat het om de volgende informatie:

 • Naam organisatie;
 • Naam contactpersoon;
 • Afdeling en functie contactpersoon;
 • Telefoonnummer contactpersoon.

Met het indienen van de referenties geeft u akkoord aan de klant om contact op te nemen met de referenten.

 

Overig

 • Van alle medewerkers wordt inzet gevraagd buiten kantoortijden, omdat de ICT-dienstverlening 7×24 uur per week geleverd wordt. Groot onderhoud wordt bij voorkeur gepland in het weekend, zodat gebruikers hierdoor zo min mogelijk worden gehinderd;
 • Wat is het telefoonnummer/e-mailadres waarop we je kunnen bereiken.

 

Bedankt voor het lezen en hopelijk heeft deze opdracht je geïnspireerd!

 

Als je een geschikte kandidaat bent of hebt, die voldoet aan alle eisen en aan (bijna) alle wensen, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk het volgende:

 • cv in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo;
 • volledige naam zoals in paspoort of ID-kaart staat vermeld, woonplaats en geboortedatum;
 • genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma;
 • relevante werkervaring, competenties en overige vaardigheden;
 • tarief (inclusief reiskosten) en beschikbaarheid (uur per week en datum);
 • vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens;
 • schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant.

 

Schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant. Onze contactgegevens vind je hier of solliciteer direct via het formulier.

Direct solliciteren

Recente berichten

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacy statement. Profdesk slaat jouw gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Profdesk.

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid