3 tips om de juiste kandidaat voor je IT-klus te krijgen

Op zoek naar tijdelijk IT-personeel en dat binnen 48 uur?Ken je dat? Dat je een oplossing voor een probleem aangeboden krijgt die niet overeenkomt met wat je voor ogen had? Precies dat kun je meemaken als je niet goed aan ons omschrijft naar wat voor een professional je, op IT-gebied, op zoek bent. Natuurlijk snijdt dit mes aan twee kanten, want ook wij als Profdesk Automatiseringsdiensten hebben belangrijke taken in deze: luisteren, filteren en doorvragen. In dit blog geven we je 3 tips om snel de juiste kandidaat voor je IT-vraagstuk te krijgen.

De oprichter aan het woord

Menno Willemsen, oprichter en eigenaar van Profdesk vertelt: ‘Wanneer er een bepaalde mate van miscommunicatie ontstaat dan zou het kunnen dat ik de verkeerde kandidaten lever. Dan krijg je de situatie waarbij de klant bijvoorbeeld op zoek is naar een senior IT-professional die al tig keer hetzelfde kunstje heeft uitgevoerd, terwijl ik dan met een frisse junior op de proppen kom. Dat gaat natuurlijk niet werken. Dit kan alleen ontstaan als er niet duidelijk genoeg gecommuniceerd is over en weer. En dat ontstaat dan vaak door drukte bij beide kanten. De klant vergeet bepaalde zaken te melden en wij, op onze beurt, vergeten bepaalde zaken te vragen. Gelukkig kan ik zeggen dat de keren dat dit voorkwam in al die jaren op één hand te tellen zijn. Wij houden van orde scheppen in de chaos, even de rust nemen om een profiel op te stellen. Te kijken naar hoeveel uur per week iemand nodig is, wat de eisen zijn, wat een pré is (maar geen harde eis) etc. Want uiteindelijk geeft die werkwijze het meeste duurzame resultaat. En daar gaan we voor.’

3 tips om de juiste kandidaat te krijgen

1. Kijk naar de ervaring die iemand heeft. Werkt deze persoon al een aantal jaren in dezelfde functie? Wat voor soort projecten heeft deze IT-professional gedaan? Bij welke opdrachtgevers was hij of zij werkzaam en wat waren zijn taken?

2. Welke kennis is er op het gebied van de software waarmee al gewerkt is? Het is een enorme pré als iemand al met dat specifieke pakket of die complexe software heeft gewerkt. Zeker als het druk is op de werkvloer: dan wil je iemand zo snel mogelijk zinvol inzetten.

3. Neem een besluit over het gewenste opleidingsniveau. Of ga je juist voor een bepaald denk- en werkniveau en hecht je niet zo aan diploma’s? Zo zien we met name bij de overheid maar ook in het bedrijfsleven een tendens richting hbo of universitair geschoold ontstaan. Terwijl anderen meer uitgaan van denk- en werkniveau óf minimaal mbo niveau 4. Wat in elk geval overeenkomt is de eis van een goed ontwikkeld analytisch vermogen. En een laatste tip: betrek ook je collega’s bij de sollicitatiegesprekken: zij zijn uiteindelijk degenen die met de nieuwe collega samen moeten werken. En iemand kan nóg zo goed in het profiel passen, als de klik er met de rest van het team niet zit, dan gaat het nooit werken.

Wil je even sparren of een bepaalde zoekvraag uitzetten? Weet dan dat we binnen 48 uur tijdelijk personeel met de juiste kwalificaties voor jouw organisatie leveren. Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

PS Meer van onze tips lezen? Kijk dan even hier.

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid