Wat doet een Frontend Developer?

Een Frontend Developer is verantwoordelijk is voor de technische kant van het front-end (voorkant) van een applicatie, website of programma. Hij of zij weet bovendien alles over het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van het frontendgedeelte van een digitale oplossing. In dat geval bent u bij ons aan het juiste adres. Waarom? Profdesk heeft de beschikking over bekwame Frontend Developers die zich naast het technische verhaal, ook bezighouden met kwesties als gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Kort samengevat: de Frontend Developer is de ideale verbinding tussen het design en de programmatuur die nodig is om uw systeem foutloos te laten functioneren.

Over welke vaardigheden beschikken de Frontend Developers van Profdesk?

De Frontend Developers van Profdesk zijn creatief, communicatief vaardig, energiek, loyaal en niet in de laatste plaats stressbestendig. Ze zijn altijd op de hoogte van de nieuwste technologieën en innovaties op het gebied van internettechnologie en hebben bovendien de kennis in huis op het gebied van Adobe Photoshop en Illustrator, Git, API Connectivity, Bootstrap, Webpack, React/Vue, Atlassian, Bitbucket. De Frontend Developers van Profdesk zijn daarnaast gespecialiseerd in specifieke programmeertaal. Welke programmeertalen dat zijn? De Frontend Developers van Profdesk maken met name gebruik van de programmeertalen HTML5, Javascript en CSS3 (Cascading Style Sheets)-opmaakelementen.

Opleidingen en Trainingen

Naast de bagage van 5 jaar ervaring als ontwikkelaar bij verschillende projecten, beschikken de Frontend Developers van Profdesk over het HBO diploma: Software Development. Tevens hebben onze mensen specifieke kennis van objectgeoriënteerde concepten, objectgeoriënteerde programmeersyntax en het softwaredevelopmentproces. Vanzelfsprekend hebben ze daarbij de benodigde knowhow in huis op het gebied van de programmeertalen. Hierbij moet u denken aan HTML5, Javascript en natuurlijk CSS3 (Cascading Style Sheets)-opmaakelementen.

Relevante opleidingen

  • Informatica (hbo/wo)
  • Computer Science (wo)
  • Technische Informatica (hbo/wo)

 

Foto: Pankaj Patel

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid