Welke certificeringen heeft een systeembeheerder?

Ben je systeembeheerder van beroep of wil je een carrière in dit vakgebied beginnen? Dan is het van belang dat je naast een mbo 4 of HBO informatica opleiding ook over de benodigde certificaten beschikt. IT is immers een branche die zich continue ontwikkelt. Wil je weten met welke trainingen en cursussen je up-to-date blijft? Lees dan vooral verder. In deze blog lees je welke certificaten momenteel veelgevraagd zijn.

Certificering systeembeheerder

Als systeembeheerder ben je een belangrijke schakel binnen een organisatie. Zo draag je zorg voor het dagelijkse beheer en onderhoud van het computernetwerk of computersysteem. Ook ben je er verantwoordelijk voor dat de verschillende computernetwerken optimaal werken en goed beveiligd zijn. Als systeembeheerder zijn er verschillende certificaten waarmee je jezelf kunt profileren.

Certificaat Modern Desktop Administrator

Ben je systeembeheerder? Dan mag de Microsoft 365: Modern Desktop Administrator Associate certificaat niet ontbreken op je cv. Dit certificaat is vooral gericht op de ‘voorkant’ van systeembeheer. Zo leer je implementeren, configureren, beveiligen, beheren en bewaken van apparaten en clienttoepassingen in een bedrijfsomgeving. Met deze certificering kun je onder andere:
• Aantonen dat je gekwalificeerd bent om te werken als Associate Administrator
• Besturingssystemen implementeren en upgraden
• Je waarde als IT-professional een boost geven

Certificaat Microsoft Azure Administrator

Een ander certificaat die belangrijk is voor een systeembeheerder is Microsoft Azure Administrator. Dit certificaat is meer gericht op de achterkant: het cloudplatform Azure en hoe je daar in werkt. Tijdens de training leer o.a. hoe je Azure-abonnementen kunt beheren, identiteiten kunt beveiligen, de infrastructuur kunt beheren en virtuele netwerken kunt configureren. Na afronding van deze training kun je onder andere:
• Een geschikt licentiemodel voor Azure Virtual Desktop Netwerken selecteren
• Azure Virtual Desktop Hosts van Azure Virtual Desktop-sessies implementeren
• Beheren met behulp van Azure Bastion

Certificaat Microsoft 365 Certified: Fundamentals

Modern Desktop Administrator en Microsoft Azure Administrator zijn momenteel de meest gevraagde certificaten. Je doet er dus verstandig aan deze certificaten te halen. Qua kennis is het ook goed om de Fundamentals certificeringen te halen. Met dit certificaat laat je namelijk zien dat je begrijpt welke opties er beschikbaar zijn in Microsoft 365 en de voordelen van werken in de cloud en Software as a Service (SaaS) begrijpt. Met deze certificering kun je onder andere:
• Aantonen dat je begrijpt hoe Microsoft 365 werkt
• Beveiliging, compliance en privacy in Microsoft 365 uitleggen
• Je waarde als IT professional een boost geven

 

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid