AI lexicon – wat is LLM?

Welkom bij de gloednieuwe rubriek van Profdesk Automatiseringsdiensten: het AI-lexicon. In deze boeiende reeks artikelen gaan we dieper in op de fascinerende wereld van kunstmatige intelligentie, technologie en innovatie. Ontdek met ons de essentiële begrippen, trends en ontwikkelingen die de drijvende kracht zijn achter de IT-industrie van vandaag en morgen. Laat je onderdompelen in de kracht van kennis terwijl we complexe concepten eenvoudig en toegankelijk maken.

Generatieve AI
Generatieve AI, of GEN-AI, is een technologie die de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen. Maar wat is het precies en wat kan het betekenen voor jouw IT-team? Generatieve AI is een tak van kunstmatige intelligentie die is ontworpen om nieuwe inhoud te genereren, variërend van tekst tot afbeeldingen, audio en video. Deze technologie maakt gebruik van enorme datasets en geavanceerde machine learning-algoritmen om nieuwe inhoud te creëren. Dit heeft talloze toepassingen, waaronder het genereren van tekst voor chatbots, het maken van kunst en het produceren van spraak- en mediabestanden.

Large Language Models (LLMs) gespecialiseerd in genereren van tekst
Large Language Models (LLMs) zijn een subtype van generatieve AI en zijn gespecialiseerd in het begrijpen en genereren van tekst. Deze modellen kunnen antwoorden voorspellen op vragen, tekst genereren, vertalen en samenvatten, en zelfs code schrijven. Ze zijn getraind op enorme hoeveelheden tekstgegevens en begrijpen daardoor de complexe relaties tussen woorden en zinnen.

ChatGPT
Een bekend voorbeeld van een LLM is ChatGPT, dat op een conversatiegerichte manier tekst kan genereren. Er zijn ook andere LLMs, zoals Bard van Google, die op verschillende technologieën en trainingsgegevens zijn gebaseerd. Maar hoe pas je deze technologieën toe in jouw IT-team?

Experts in werving en automatisering
Bij Profdesk begrijpen we de waarde van Generatieve AI en Large Language Models (LLMs) voor IT-teams. Als experts in werving en automatisering kunnen we je helpen bij het aantrekken van de meest geschikte IT-professionals voor jouw organisatie. Onze op maat gemaakte oplossingen helpen je de voordelen van deze innovatieve technologieën te benutten en je IT-teams naar een hoger niveau te tillen.

Recente vacatures

Profdesk © 2023 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid