Deel 4 van onze blogserie over de schaarste van IT-professionals in de markt: schoenmaker blijf bij je leest

Deel 4 van onze blogserie over de schaarste van IT-professionals in de markt: schoenmaker blijf bij je leestIn dit laatste deel van onze blogserie over de schaarste van IT-professionals in de markt geven we een even logische, als belangrijke tip; over schoenmakers die bij hun leest moeten blijven. Want dát gebeurt nog lang niet altijd. Al klinkt het wel heel verstandig: doen waar je goed in bent en wat bij je core business hoort en de rest uitbesteden. Waarom dat in praktijk nog niet altijd gebeurt?

Tip 3 Schoenmaker blijf bij je leest

Ieder heeft zijn vak. En het vinden en plaatsen van goede mensen is feitelijk ook een vak apart. Dat begint bij het nadenken over de competenties van de persoon die je zoekt, het opstellen van de vacaturetekst, het voeren van het sollicitatiegesprek, het volgen van de juiste juridische procedures, het inwerken van deze persoon en meer.

Denk eens na over het uitbesteden daarvan. Want waarom zou je andere zaken die niet tot je core business behoren uitbesteden terwijl je het zoeken naar mensen, het belangrijkste kapitaal van je onderneming, wél zelf doet? Voor je het weet ben je een paar maanden verder waarbij het nog maar de vraag is of je het gewenste resultaat bereikt.

Beter is om te kiezen voor een afgebakende investering waarbij je een gespecialiseerde partij voor je laat zoeken. Naast de zekerheid van resultaat is er nog een ander, belangrijk voordeel: deze partijen hebben het vinden van de juiste IT-specialist tot hun core business gemaakt en beschikken daarmee over een netwerk van gekwalificeerde krachten. En dat is wat je wilt in deze huidige markt waarin IT-professionals te vergelijken zijn met een speld in een hooiberg.

Let overigens wel goed op de kwaliteit van een dergelijk bureau. Ga voor een ervaren partij met bewezen track records, zeker nu de detacheringsbureaus als paddenstoelen uit de grond schieten. Goede, integere bureaus verlonen keurig binnen hun sector, betalen hun IT-professionals structureel op dezelfde dag uit en werken met een door de Belastingdienst goedgekeurde én met een kenmerknummer geregistreerde modelovereenkomst. Ook werken ze vaak samen met andere bureaus binnen hun netwerk waarbij er sprake is van gezonde concurrentie.

Om te onthouden

Naast het voorkomen van oplopend ziekteverzuim als gevolg van structureel overwerken en het op peil houden van je omzet én bewaken van de mate van klanttevredenheid is ook goed werkgeverschap een belangrijk thema. Want mensen vinden in deze tijd is moeilijk, maar het behouden van krachten is soms een nóg grotere uitdaging.

Met behulp van een gespecialiseerd detacheringsbureau kun je op korte termijn, meestal binnen ongeveer een week, beschikken over minimaal één geschikte kandidaat. Deze kandidaat voldoet aan alle eisen en zoveel mogelijk wensen die jij als werkgever geformuleerd hebt.

Dit levert het je op

Je krijgt tijd en rust terug zodat je op een gedegen wijze kunt zoeken naar de juiste IT-persoon op de juiste IT-stoel. De continuïteit en het werkgeluk van je team worden (weer) gewaarborgd, collega’s zitten beter in hun vel. Er is op zeer korte termijn minder structurele werkdruk en als werkgever krijg je tijd om naar een duurzame oplossing te zoeken.

Stop met brandjes blussen

Wanneer je in staat bent om, al is het maar voor even, uit de hectiek van alledag te stappen, dan zet je de eerste bewuste stap naar meer rust op de werkvloer. Kijk vanaf afstand naar je personeelsuitdagingen en stop met brandjes blussen. Vind de juiste IT-professional, óók in deze schaarse markt. Door op deze manier met de mensen in je team om te gaan ontstaat er tijd en ruimte voor bouwen aan verbinding. Het tekort van schaarste aan IT-specialisten op de arbeidsmarkt oplossen is niet eenvoudig. Maar door open te overleggen, goed na te denken én, samen, slim te plannen, ben je een aardig eind op weg.

Neem contact op

Heb je nog vragen over hetgeen je net gelezen hebt, over de blogserie in zijn geheel óf wil je even vrijblijvend sparren, neem dan contact met ons op via 010 205 1000 of stuur een e-mail naar menno.willemsen@profdesk.nl.

Bron: AD 2021-11-16

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid