‘IT-detacheringsbureau Profdesk? Informeel, doelgericht én gedegen’, Jan Poldervaart, IT-manager bij TK Home Solutions

‘IT-detacheringsbureau Profdesk? Informeel, doelgericht én gedegen’‘Wat de samenwerking met Profdesk inhoudt? Ik heb zo nu en dan goede IT-collega’s nodig en Menno weet deze áltijd te regelen. Soms gaat het om helpdeskmedewerkers, dan weer om systeembeheerders of andere IT-professionals. In een markt waarin deze collega’s nauwelijks beschikbaar zijn, is de samenwerking met een professionele partner als Profdesk een zegen.’ Aan het woord is Jan Poldervaart, IT-manager bij TK Home Solutions, een bedrijf dat zich richt op trap-, huis- en plateauliften voor mensen, zodat deze ondanks hun mobiliteitsproblemen tóch langer onafhankelijk thuis kunnen wonen. Men produceert zo’n 100 trapliften per dag en verkoopt deze wereldwijd. Naast het commerciële aspect wordt er veel belang gehecht aan het sociale aspect van de onderneming.

‘Ik vind het mooi dat we er, door middel van onze trapliften, voor kunnen zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Ik kies juist voor dit bedrijf omdat ik dat maatschappelijke aspect waardevol vind. Datzelfde gevoel van ‘iets goeds voor een ander willen betekenen’ vind ik terug in de samenwerking met Profdesk. Ik heb via de andere bedrijven waar ik voor gewerkt heb al veel vaker zaken gedaan met Menno. En dat is ontstaan vanuit een simpele mailing door Profdesk, waar precies die mensen werden aangeboden waar ik op dat moment naar op zoek was. Dat is inmiddels alweer zo’n jaar of 8 geleden.’

Menno vindt steeds de speld in de hooiberg

‘Ik zou graag wat kritischer zijn, maar ik kan echt niets bedenken dat niet goed loopt eerlijk gezegd. Zo is het contact met Profdesk erg toegankelijk. Wanneer ik op zoek ben naar IT-professionals dan neem ik contact met ze op. Eigenaar Menno stelt me vervolgens een hele verzameling vragen en binnen een paar dagen heeft hij dan minimaal drie kandidaten geregeld die allemaal zouden kunnen voldoen. Deze samenwerking bespaart me tijd en energie. En omdat we elkaar inmiddels zo goed kennen weet hij ook wel wat ik zoek als ik een bepaalde functie of een bepaald type persoon omschrijf. Hij komt met goede mensen tegen een redelijke prijs en dat wérkt. Ik verwonder me er ook weleens over, want dit soort mensen vinden staat voor mij gelijk aan het zoeken naar een speld in een hooiberg. Menno heeft natuurlijk jarenlang ervaring en een enorm netwerk: dat komt hem goed van pas bij het vinden van de juiste kandidaat’, aldus Jan.

Profdesk in drie woorden

‘Wanneer ik deze samenwerking in drie woorden zou moeten beschrijven dan komt als eerste de term ‘informeel’ bij me op. Niet alleen zijn ze altijd, bereikbaar, maar het blijkt ook uit de manier van communiceren. Soms bellen we, dan weer werken we via e-mail of loopt het contact via WhatsApp, zelfs in de avonduren of tijdens vakanties. We praten overigens niet alleen over werk. Er is in de loop der jaren een band ontstaan, waardoor er persoonlijk contact is. Op één of andere manier hebben we een gemakkelijke manier van praten samen, waardoor je als vanzelf verder gaat dan praten over de zakelijke inhoud’, vervolgt Jan. ‘Daarnaast vind ik het woord ‘doelgericht’  heel passend. Ik durf echt te stellen dat Menno ontzéttend zijn best doet om binnen een mum van tijd de juiste man of vrouw op de juiste plek te krijgen. Wanneer dat ooit niet direct lukt, dan is hij daar ook eerlijk over en komt hij niet met praatjes. Dat waardeer ik. Onlangs was ik ook op zoek naar een nieuwe medewerker en ik had binnen twee dagen het eerste voorstel in mijn mailbox. Ervaring met andere bedrijven heb ik hierin ook. Dan duren dit soort processen vaak veel langer en komen er zinnen als ‘Ja, we hebben misschien wel iemand die over een week of twee tijd heeft voor een gesprek’. Je snapt, daar kan ik niet zoveel mee. Menno begrijpt dat ik snel op zoek ben naar nieuwe mensen en ook over welke vaardigheden en competenties deze moeten beschikken. Er ligt overigens ook een verantwoordelijkheid bij mij. Want als ik niet duidelijk aangeef wat ik zoek, dan komt hij met mensen die niet binnen het profiel passen. Dat is ook wel een tip aan anderen: geef duidelijk aan wat je wel en niet zoekt. Ik heb in al die jaren nog nooit een cv aangeleverd gekregen waarvan ik dacht dat het niet paste. Dan krijg ik bijvoorbeeld zes voorstellen toegestuurd, waarvan er drie goed zouden passen en de andere drie heel goed. Dat is het niveau waar we over praten. Zo werk ik op dit moment bijvoorbeeld in een fabriek in de Rotterdamse havens waar in hoog tempo onder stevige druk trapliften worden geproduceerd. In die omgeving wil je niet iemand hebben die bij het eerste puntje van kritiek ondersteboven is.

Tot slot kan ik opmerken dat de termen ‘stabiel en gedegen’ goed passen. Wanneer ik zelf iemand moet zoeken, nu concreet ter vervanging van de systeembeheerder die elders aan de slag gaat, dan ben ik daar maanden mee bezig. Al is het maar omdat de nieuwe collega een opzegtermijn van een maand of langer heeft elders. Dat soort zaken spelen niet als je met een betrouwbaar en ervaren detacheringsbureau  in zee gaat’, besluit Jan.

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid