IT-professionals zijn schaars: zó ga je met deze blijvende situatie om

IT-professionals zijn schaars: zó ga je met deze blijvende situatie omEr zijn meer vacatures dan werkzoekenden. Met name in de IT is het al jarenlang een uitdaging om goede, gespecialiseerde mensen te vinden. In de blogserie die we de komende weken met je gaan delen staan we stil bij de schaarste van IT-professionals in de markt. En we leggen uit hoe je deze schaarste zo goed mogelijk op kan lossen voor jouw organisatie. Omdat het een thema is dat speelt binnen het bedrijfsleven, overheidsinstanties en andere organisaties. En omdat dit tekort niet van vandaag op morgen ingevuld is.

Topje van de ijsberg

Dat het probleem als gevolg van te weinig aanbod verder gaat dan de te hoge werkdruk die ervaren wordt onder de collega’s is evident. Het tekort aan mensen beperkt bijvoorbeeld ook de groei van bedrijven. Men moet immers nee zeggen tegen nieuwe opdrachten omdat er geen collega’s zijn om het werk uit te voeren. Tegelijkertijd geeft deze enorm krappe arbeidsmarkt opnieuw een boost aan de snelheid waarmee geautomatiseerd wordt. Want daar bevindt, volgens specialisten, zich de kern van de oplossing omdat het aantal mensen nooit genoeg zal zijn om de hoeveelheid werk op te vangen. Daarnaast is élk bedrijf inmiddels gebouwd op een basis van IT, want zonder deze digitale component staat het bedrijfsleven stil…

Elk bedrijf is inmiddels een IT-bedrijf

Zo is een bank niet alleen een financiële instelling, maar ook een IT-bedrijf geworden. Voor een gemeente of school geldt hetzelfde, want ook binnen deze organisaties gaat steeds meer digitaal. De systeemontwikkelingen volgen elkaar bovendien in een razend tempo op. Denk alleen al aan thema’s als SaaS, blockchain en de transitie naar Microsoft Office 365. On premise is uit, de cloud is in en ook de hybride werkplek met beeldbellen, moderne infra en slim beheer nemen een vlucht. Maar ook innovaties op het gebied van helpdeskontwikkeling, automatisering van on- en offboarden van collega’s spelen een steeds belangrijkere rol. En daar zijn, liefst gecertificeerde, IT-mensen voor nodig. Maar waar vind je ze? En, minstens net zo belangrijk, hoe houd je ze?

Dit levert het lezen van onze blogserie je op

Na het lezen van onze serie ben je in het bezit van een aantal tools en handreikingen die je helpen om het probleem van dit nijpende tekort zo efficiënt én effectief mogelijk op te vangen. Als dat geen mooi begin van het nieuwe jaar is…

Toch nog meer weten?

En mocht je nu al vragen hebben of even vrijblijvend willen sparren, neem dan alvast contact met ons op via 010 205 1000 of stuur een e-mail naar menno.willemsen@profdesk.nl.

Recente vacatures

Profdesk © 2023 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid