IT’er vinden in de huidige arbeidsmarkt? Verdwaal niet in het doolhof…

IT'er vinden in de huidige arbeidsmarkt? Verdwaal niet in het doolhof...Het is een ware zoektocht: de goede IT’er vinden voor dat mooie project, die uitdagende opdracht óf structureel: omdat je klaar bent met de hoge werkdruk op je afdeling. Waarschijnlijk heb je best wel in beeld hoe je je zoektocht naar die ene goede IT-professional op moet starten. Maar dan stuit je al snel op het volgende probleem: goede mensen zijn niet of nauwelijks te vinden. En zij die wél goed zijn blijven zitten waar ze zitten óf worden door zoveel bedrijven benaderd dat ze simpelweg niet beschikbaar zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de almaar stijgend loonkosten gehad… Al zou je deze wellicht met liefde willen betalen als je daarmee de juiste professional op de juiste plek zou krijgen. Die verdient zichzelf immers ruimschoots terug.

IT-professional zoeken? Dat doe je er niet zomaar even bij

Menno Willemsen, directeur van Profdesk licht toe: ‘De reden dat IT als een labyrint ervaren kan worden heeft met een aantal punten te maken. Ten eerste is degene die zoekt naar een IT-professional lang niet altijd op de hoogte van de ins en outs rondom de functie. Het is een zoekproces dat vraagt om gedetailleerde en bovendien specialistische kennis. Van het vak. Van de software. Van cloudoplossingen. Van servicedesks, werkplek-, netwerk- en systeembeheer én meer. En dus is het niet zo gek dat iemand die op zoek gaat naar een IT-professional die kennis niet in huis heeft. Want het verandert zó ongelofelijk snel in de wereld van IT, dat je het bijhouden ervan er niet zomaar even bij doet. Zo hebben we bij Profdesk bijvoorbeeld sinds jaar en dag een uitgebreid netwerk waarin we heel actief in zijn. We zijn continu bezig met de ontwikkelingen in de markt, kijken steeds naar wat er gebeurt, welke professionals zich waar bevinden, hoe opleidingen vormgegeven zijn en meer. Het betekent dat we dag in dag uit in de detacheringswereld van IT duiken zodat we precies weten wat er speelt. Dat moet ook wel om je vak goed te verstaan. Kortom, zoeken naar goede IT-professionals en deze vervolgens weten te binden is al bijna een kwart eeuw onze core business.’

Uiteenlopende projecten

Ben je wat verdwaald in het doolhof omdat je op zoek bent naar een IT-professional die capabel genoeg is om complete netwerken te migreren en te configureren? En zich ook nog bezighoudt met het (her)inrichten van servers? Of in staat is een standaard te maken voor het configureren van werkstations, het dagelijks beheer van een bestaand netwerk op te pakken of (web)applicaties en websites te beheren en te ontwerpen? Dool dan niet langer rond en richt je weer op je kerntaken. Kies voor rust en laat het zoeken naar die specialist over aan een ander.

Stap uit het doolhof. Kies voor de uitgang

De IT kan echt een labyrint zijn. Zoek je een detacheerder die er de weg kent? Wij gaan voor de juiste IT’er op de juiste plek.

Bekijk hier onze animatie in minder dan 25 seconden.

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid