Medewerker van de Maand: Januari – Hakan

Ontmoet Hakan, een bevlogen 25-jarige IT-professional met een diepgewortelde passie voor technologie en voortdurende groei. Zijn verhaal begint in het pittoreske Soest, waar hij op jonge leeftijd al gefascineerd was door computers. Na zijn keuze voor een ICT-opleiding op de middelbare school, zette Hakan zijn eerste stappen in de IT-wereld. Momenteel vervult hij de rol van platform engineer bij de Nederlandse Spoorwegen (NS), waar zijn taken variëren van het optimaliseren van platforms tot het waarborgen van beveiliging en naleving van regelgeving. Leer meer over Hakan’s reis en zijn toewijding aan technologische uitdagingen en innovatie.

Vroege passie voor computer

Mijn naam is Hakan, een 25-jarige professional uit Soest, met een vroege passie voor computers die me leidde naar de wereld van IT. Mijn reis begon op de middelbare school, waar ik koos voor een ICT-opleiding, en sindsdien heb ik mijn ambitie in de IT-sector voortgezet.

Huidige functie binnen de IT-sector

Momenteel vervul ik de rol van platform engineer bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Als lid van een nieuwgevormd team zetten we ons in voor het optimaliseren van platforms zoals Slack, Miro en Figma. Onze taken variëren van software-updates en instellingaanpassingen tot het oplossen van technische vraagstukken.

Certificaten en kwalificaties

Tegelijkertijd werk ik aan het behalen van certificeringen zoals AZ-104: Azure Administrator, MD100: Windows Client, MD101: Explore modern management en AZ-400: Designing and Implementing Microsoft DevOps Solutions (in progress).

Passie voor werk in de IT-sector

Met twee jaar ervaring als freelancer in de IT, geniet ik van de dagelijkse uitdagingen en de diversiteit van projecten voor verschillende opdrachtgevers.

Mijn IT-reis omvat diverse projecten

Wat betreft mijn carrière-ambities streef ik naar een rol als DevOps engineer vanwege mijn affiniteit met technische aspecten. Mijn IT-reis omvat diverse projecten, waaronder het opzetten van Parallels VDI-omgevingen, migraties naar de cloud en het automatiseren van IT-processen met PowerShell, Python, Ansible en meer.

Studieachtergrond en bijdrage aan mijn carrière

De arbeidsmarkt in de IT is voor mij altijd gunstig geweest, zonder problemen bij het vinden van nieuwe opdrachten. Mijn studieachtergrond omvat een MBO-opleiding in ICT-beheer niveau 4, met een kortstondige HBO-poging voordat ik koos voor directe werkervaring.

Toekomstige ambities in de IT-sector

Mijn ervaring als Functioneel Beheerder bij Jumbo Supermarkten en rollen als System Engineer bij Alliance-Healthcare en Zenda Support hebben mijn expertise verder ontwikkeld. Als Solution Engineer bij Jumbo Supermarkten werkte ik met DevOps-methodologieën, JIRA & Confluence beheer en testautomatisering.

Carrière-ervaringen en prestaties

Mijn toekomstige doelen omvatten een voortdurende groei als DevOps engineer en het bijdragen aan innovatieve projecten binnen de dynamische IT-sector.

Hakan’s reis in de IT-wereld dient als een bron van inspiratie voor opkomende professionals, een krachtig voorbeeld van vastberadenheid en toewijding. Zijn onophoudelijke passie voor uitdagingen en voortdurende streven naar kennis maken hem van onschatbare waarde in de IT-sector. Hakan’s ervaring en vastberadenheid tonen niet alleen zijn toewijding aan groei, maar laten ook de voortdurende veranderingen in de dynamische IT-wereld zien. Met zijn vastberadenheid en voortdurende zoektocht naar verbetering belichaamt Hakan de ware geest van een moderne IT-professional en een visionair in zijn vakgebied.

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid