Medewerker van de Maand: November – Benjamin Londja

Ontmoet onze werknemer van de maand: Benjamin Londja, een gedreven IT-professional met een passie voor uitdagingen en innovatie. In dit interview neemt hij ons mee op zijn reis door de IT-wereld, van zijn vroege dagen als nieuwkomer in Nederland tot zijn huidige rol als Moderne Werkplek Engineer bij RID de Liemers.

Fascinatie voor computers

Ik ben Benjamin Londja, 31 jaar oud, geboren in Congo en nu woonachtig in Nieuwleusen, vlakbij Zwolle. Op 15-jarige leeftijd ben ik naar Nederland gekomen, waar ik eerst de Nederlandse taal moest leren. Mijn IT-reis begon niet direct; ik begon in de zorg, maar mijn fascinatie voor computers groeide snel. Dankzij de vader van een vriend, een systeembeheerder bij Friesland Campina, ontdekte ik mijn liefde voor IT. Ik besloot me te specialiseren en volgde een versnelde MBO-opleiding in ICT, die ik in slechts één jaar afrondde. Uiteindelijk behaalde ik mijn MBO-4 diploma in ICT en netwerkbeheer.

Moderne Werkplek Engineer bij RID De Liemers

Als Moderne Werkplek Engineer bij RID de Liemers ben ik als Microsoft 365 Engineer verantwoordelijk voor alle facetten van Microsoft 365 binnen onze organisatie. Mijn taken omvatten het afhandelen van tweede lijns meldingen, het beheer van Windows- en iOS-apparaten via Microsoft Intune, het beheren van Microsoft Azure Active Directory en het actief deelnemen aan Microsoft 365-projecten. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het toevoegen en updaten van applicaties via Microsoft Intune, het beheer van onze virtuele omgeving in Citrix en het onderhoud van printers en plotters in ons bedrijf. Deze diverse verantwoordelijkheden stellen me in staat bij te dragen aan een efficiënte en geoptimaliseerde werkomgeving voor al onze medewerkers.

Erkende Vaardigheden en Certificaten

Ik heb mijn basis gelegd met een MBO-4 diploma en heb daarnaast verschillende certificaten behaald, zoals Azure Administration, Microsoft 365 Fundamentals en Managing Modern Desktops. Mijn expertise ligt vooral in het opbouwen, configureren, troubleshooten en beheren van Microsoft Server platformen, applicaties en het beheren van images in System Center 2012 en Microsoft Intune.

Passie voor IT en Uitdagingen

Werk in de IT-sector boeit me enorm. Het past perfect bij mijn persoonlijkheid, omdat er altijd nieuwe uitdagingen zijn. Ik geniet ervan om nieuwe projecten te bedenken en systemen aan anderen uit te leggen. Dat is waar mijn passie ligt.

Kansen en Netwerken in de IT

Ik geloof dat de IT-sector veel kansen biedt. IT-professionals zijn zeer gewild en opdrachten zijn snel te vinden. Het onderling helpen van IT-professionals, vooral via netwerken, is een geweldige manier om vooruit te komen in je carrière.

Studieachtergrond en Certificaten

Mijn MBO-4 studie legde de basis, maar het waren vooral de certificaten en trainingen die mijn carrière hebben gevormd. Ze hebben me de vaardigheden gegeven die ik nodig had in de IT-wereld.

Toekomstige Ambities in de IT

In de toekomst zie ik mezelf niet als manager, maar eerder als senior expert of trainer. Ik vind het bijvoorbeeld erg interessant om training te geven in de IT, met name over werken in de cloud. Dat is echt mijn ambitie.

Trots en Ervaringen in de IT

Ik heb op verschillende plekken gewerkt, maar waar ik het meest trots op ben, zijn mijn werkzaamheden voor Brunel BV, waar ik werkplekken heb ingericht en applicaties heb toegevoegd en geüpdatet. Ook mijn tijd als IT-beheerder bij CSG Ulbe van Houten in St Annaparochie is memorabel. Ik was verantwoordelijk voor het installeren, instellen, upgraden en vervangen van hardware en software. Tot op de dag van vandaag ontvang ik complimenten van de school over de soepel werkende systemen. Dat geeft me een geweldig gevoel van voldoening.

Benjamin Londja’s reis door de IT-wereld is een inspiratie voor aspirant IT-professionals en een bewijs van doorzettingsvermogen en toewijding. Zijn passie voor uitdagingen en zijn streven naar kennis maken hem een waardevolle aanwinst in de IT-sector.

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid