Medewerker van de Maand: Oktober – Brian Ellensburg

Ik ben Brian Ellensburg, 48 jaar oud, en ik ben al ruim 20 jaar werkzaam in de IT-sector. Het blijft voor mij een fantastische ervaring om in deze branche te werken, juist omdat geen enkele dag hetzelfde is. De voortdurende uitdagingen en de dynamiek van de IT-wereld maken elke dag boeiend en inspirerend.

Wat is je huidige functie binnen de IT-sector en kun je kort uitleggen wat deze functie inhoudt?
Momenteel ben ik werkzaam als netwerk consultant. Dat betekent dat ik onder andere verantwoordelijk ben voor het bedrijfsnetwerk, in de breedste zins des woords. Ik ben verantwoordelijk voor de access points van het wifi-netwerk en de implementatie ervan, inclusief de configuratie van de lijnen naar en binnen de datacenters, de switches, routers, firewalls, load balancers, en alle gerelateerde aspecten van (monitoring) servers, evenals de diverse speciale configuraties die klanten soms nodig hebben.

Welke certificaten of kwalificaties heb je behaald om je vaardigheden en kennis te valideren in jouw vakgebied?
Mijn certificering in Cisco-producten heeft deuren geopend en me de kans geboden om praktijkervaring op te doen en deze te koppelen aan theoretische kennis.

Vind je het werk in de IT-sector leuk? Zo ja, wat spreekt je er het meest in aan?
Het is fantastisch; elke dag is anders. De ene keer ben je dozen aan het uitpakken met nieuwe apparatuur (je lijkt wel jarig, weer een cadeau!) en mag je deze nieuwe apparatuur configureren en gereedmaken voor gebruik. De andere keer ben je aan het troubleshooten met een eindklant of leverancier, of voer je een installatie uit in een datacenter, technische ruimte of winkel, afhankelijk van de core business van de klant. Weer een andere keer bedenk je het ontwerp en maak je tekeningen van hoe alles moet worden aangesloten.

Kun je iets vertellen over de baankansen in de IT-sector? Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit voor professionals zoals jij?
De baankansen in de IT-sector zijn uitstekend. IT biedt een breed speelveld en dat betekent dat je je kunt specialiseren in iets waar je echt interesse in hebt. De mogelijkheden zijn divers, bijna eindeloos. Als je je vak verstaat als professional, is er altijd werk te vinden.

Welke studieachtergrond heb je, en hoe heeft deze bijgedragen aan je carrière in de IT?
Een technische achtergrond vormt mijn basis, maar mijn drijfveer is mijn grootste motivatie. Als je doet wat je leuk vindt, voelt het bijna niet als werken. Het belangrijkste is dat het een passie is en de bereidheid om altijd te blijven leren. Dat is wat je echt ver brengt.

Wat zijn je ambities voor de toekomst binnen de IT-sector? Heb je specifieke doelen of projecten waar je aan wilt werken?
Ik heb geen specifieke ambities. Ik denk dat als je comfortabel wordt in het oncomfortabele, de sky the limit is. Ik hoop een goede reputatie achter te laten op de projecten waar ik mijn steentje aan heb mogen bijdragen.

Kun je wat meer vertellen over je ervaring in de IT? Hoe lang ben je al werkzaam in dit vakgebied en wat zijn enkele van je meest significante prestaties of projecten?
Ik werk al 20 jaar in de IT en heb veel mogen doen en zien. Een van de hoogtepunten voor mij waren de reizen naar het buitenland om problemen op te lossen en systemen werkend te krijgen. Dit waren echter geen snoepreisjes, zoals veel mensen denken. Ik had bijvoorbeeld maar zelden tijd voor sightseeing. Ons werk is klantgericht en als je iets werkend kunt opleveren, is dat het mooiste wat er is. Een tevreden klant maakt elke inspanning de moeite waard.

Is dit je eerste baan in de IT, of heb je eerder in andere functies gewerkt? Zo ja, welke relevante werkervaring heb je opgedaan voordat je in de IT begon?
Met tientallen jaren ervaring is dit zeker niet mijn eerste baan. Ik ben begonnen met PDH en later SDH netwerken van Alcatel en Nortel uit te rollen. Mijn ervaring omvat ook HF en satelliettechnologie, maar daarna heb ik me voornamelijk gericht op TCP/IP en de wereld van ICT. Die brede ervaring heeft me gevormd tot de IT-professional die ik vandaag ben.

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid