Waarom niet over updates na hoeven denken heel fijn is (en je minder risico oplevert)

Waarom niet over updates na hoeven denken heel fijn is (en je minder risico oplevert)We kennen allemaal het fenomeen updates. Eens in de zoveel tijd komen ze voorbij. Niet zelden worden ze weggeklikt, omdat de persoon die ze ontvangt op dat moment met andere, in zijn ogen, meer urgente zaken bezig is. Bij bedrijven die het goed voor elkaar hebben, worden bijvoorbeeld de maandelijkse Windows-updates, wél structureel gedraaid. Als ze er zelf geen tijd voor hebben dan zetten ze een IT-professional in via een externe partner die van wanten weet. Alles is in elk geval beter dan niets doen, want dan is het niet de vraag óf, maar wanneer het fout gaat lopen…

Kiezen voor structuur is kiezen voor succes

Wanneer je updates keer op keer niet uitvoert en er komt een hackaanval dan zijn de risico’s groot. Zeker als er een beveiligingsupdate op een bepaalde server niet is uitgevoerd. We kennen allemaal de voorbeelden in de media van privacygevoelige klantgegevens die op straat komen te liggen. Dit levert vaak veel financiële schade op, maar ook reputatieschade. En deze laatste laat zich niet zozeer in geld uitdrukken, maar kan tot in de lengte van jaren invloed hebben op het bedrijfsresultaat. Wij zijn vanuit Profdesk al ruim 24 jaar gespecialiseerd in servicedesk, werkplek-, netwerk- en systeembeheer en we zien keer op keer dat bedrijven die structureel updates uitvoeren minder risico lopen en dús ook minder schade lijden.

De juiste mens op de juiste plek

Tegelijkertijd weten we ook als geen ander hoe moeilijk het is om goede ICT-mensen te vinden. Zeker in de huidige markt. Daarom hebben we er ons vak van gemaakt, want het vinden van een goede ICT-professional doe je er niet zomaar even bij. Profdesk levert meestal binnen 48 uur tijdelijk personeel met de juiste kwalificaties voor openstaande IT-vacatures binnen je organisatie, óók voor het goed verzorgen van die belangrijke updates. De ICT binnen een organisatie moet op elk moment werkend, stabiel en veilig zijn zodat de medewerkers optimaal gefaciliteerd worden om hun werk te doen.

Ook stoppen met achter de feiten aanlopen?

Herken je elementen in bovenstaand verhaal? En zou je eigenlijk ook wel willen stoppen met achter de feiten aanlopen? Of misschien ben je al verder in het proces en ervaar je een sluimerende onrust die je ontzéttend beu bent. Kies dan voor rust, voor grip en voor controle en richt je weer op je kerntaken. De oplossing, en dat binnen maximaal 4 dagen, is slechts één telefoontje van je vandaan.

Recente vacatures

Profdesk © 2024 | gerealiseerd door De Digitale Marketing Specialist | Privacybeleid